{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Giriş Mağazalar

YARIŞA DAHİL OL

4-5-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan INTERSPORT X ASICS Bodrum Yarı Maratonu, 21K – 10K – 5K etaplarından oluşan tarihi ve güzel parkurunda; Mindos Kapısı, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Bitez ve Kumbahçe plajlarında heyecanla tüm koşu tutkunlarını ve ailelerini bekliyor. Yarışa dahil ol ve bu heyecanı bizimle yaşa!

KAYDOL
Part Image

YAŞ SINIRLAMASI & YARIŞ KİTİ TESLİMİ

14 yaşını doldurmuş olan sporcular sadece 5K, 16 yaşını doldurmuş olan sporcular 5K ve 10K kategorilerinde, 18 yaşını doldurmuş olan sporcular ise tüm kategorilerde yarışabilirler. Katılımcılar yarış kitlerini teslim alabilmek için kimlik ibraz etmek ve feragatname imzalamak zorundadır. Her katılımcı kendi kitini şahsen teslim almakla yükümlüdür. Numara ve yarış kiti dağıtımı koşu öncesi Cuma, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleşecektir. Katılımcılara göğüs numarası ile çanta ve ölçüm çipi verilecektir.

KEŞFET
Part Image

EMANET EŞYA & ZAMAN SINIRI

Koşucular Bodrum Meydanı’nda oluşturulacak emanet eşya bırakma alanına saat 06:30 ile 07:30 saatleri arasında emanet eşyalarını bırakabilirler. Yarı maraton yarış parkuru için zaman sınırı 3 saattir. Bu süreden sonra tüm parkur trafiğe açılacaktır. Halen parkurda bulunan koşucular kontrollü bir şekilde yol kenarından veya kaldırımlardan koşmaya devam edebilecektir. Yarı maraton için zaman sınırı olan 3 saatten sonra yarışı tamamlayan koşucular tasnife giremez, sertifika ve madalya için herhangi bir hak iddia edemez.

Intersport
Part Image

DİSKALİFİKASYON & TASNİF

Göğüs numarası veya yarış çipinin görünür şekilde olmaması, göğüs numarası ve yarış çipinin başka kişilere devredilmesi, yarış güzergahından çıkılması veya güzergahın değiştirilmesi, resmi yarışmacı numarasının değiştirilmesi diskalifikasyona sebep olabilecek unsurlardandır. Net zaman ölçümü için tek kullanımlık çipler kullanılacaktır. Koşucular; başlangıç, dönüş ve bitiş noktalarında bulunan ölçüm noktalarından geçmelidir. Göğüs numaraları buruşturulmamalı, katlanmamalı ve yerleri belirlenmiş noktalardan toplu iğne ile göğüs hizasında tutturulmalıdır.

KEŞFET
Part Image

ETKİNLİK PROGRAMI

Intersport ve Asics sponsorluğunda, 4-5-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan Bodrum Yarı Maratonu’nun etkinlik programına buradan ulaşabilirsin!

PROGRAMA GİT
Part Image

KOŞU ÇEŞİTLERİ

Ege'nin büyüleyici atmosferinde, Bodrum'da gerçekleşecek olan bu maraton, koşu tutkunları için benzersiz bir deneyim sunuyor. Ancak, bu eşsiz etkinliğe hazırlanırken hangi koşu stilinin sana en uygun olduğunu bilmek ve koşuya en uygun ekipmanları seçmek başarının anahtarı olabilir. Aşağıda, farklı koşu çeşitlerine dair kısa ama faydalı bilgiler bulacaksın. Hedeflerine ulaşmak için sana uygun koşu stilini öğren, koşu ekipmanlarını keşfet ve Bodrum'daki bu maratonda en iyi performansını sergile!

KEŞFET
Part Image

KISA MESAFE KOŞUSU

Genellikle 100, 200, ve 400 metre gibi kısa mesafelerde yapılan yüksek hız gerektiren yarışlardır. Bu tür koşularda, atletlerin patlayıcı bir güçle hızlı bir şekilde sprint yapmaları önemlidir. Gerek duyacağın ekipmanlar hafif koşu ayakkabıları, nem emici ve vücuda oturan kıyafetler, başlangıç blokları ve kronometredir.

Part Image

ORTA MESAFE KOŞUSU

Genellikle 800 ve 1500 metre mesafelerinde yapılan yarışlardır. Bu tür koşularda, hız ve dayanıklılık arasında bir denge kurmak gerekir. Gerek duyabileceğin ekipmanlar hafif ama dayanıklı koşu ayakkabıları, vücuda oturan ama rahat kıyafetler, kalp atış hızı monitörü, su şişesi veya hidrasyon kemeridir.

Part Image

UZUN MESAFE KOŞUSU

5K, 10K, yarı maraton ve maraton gibi mesafeleri içerir. Bu tür koşularda dayanıklılık ve enerji yönetimi en önemli unsurlardır. Gerekli ekipmanlar maksimum konfor ve destek sağlayan koşu ayakkabıları, ter emici şapka ve güneş kremi, hidrasyon yeleği veya bel çantası, suluk ve koşu yeleği, enerji jelleri veya barlar, koşu saatleri veya GPS cihazlarıdır.

Part Image

ULTRA MARATON

42 kilometrenin üzerindeki tüm mesafeler için kullanılan bir terimdir. Bu yarışlar genellikle zorlu arazilerde ve aşırı hava koşullarında yapılır, bu da koşucuların dayanıklılık sınırlarını zorlar. İhtiyacın olacak ekipmanlar ultra maraton koşularına uygun, ekstra destekli ve dayanıklı ayakkabılar, geniş kapasiteli hidrasyon çantası, yedek giysi ve çoraplar, ilk yardım kiti ve acil durum sinyal cihazı, güneş gözlüğü, şapka ve güneş kremidir.

Part Image

YOKUŞ YUKARI KOŞU

Dik eğimlerde yapılan ve büyük kas gücü ile dayanıklılık gerektiren bir koşu çeşididir. Bu tür koşular genellikle güçlenme ve hız kazanma antrenmanlarının bir parçası olarak yapılır. İhtiyacın olacak ekipmanlar, tutuşu güçlü, yokuş yukarı koşular için özel tabanlı koşu ayakkabıları, hafif ve nefes alabilen kıyafetler, yokuş aşağı inişler için diz destekleri, antrenman sırasında hidrasyonu sağlamak için küçük su şişeleridir.

Part Image

TRAIL KOŞUSU

Engebeli ve doğal arazilerde yapılan koşulardır. Bu tür koşular, düz yolda koşmaktan farklı olarak daha fazla dikkat ve uygun ekipman gerektirir. Gerek duyacağın ekipmanlar arazi koşuları için tasarlanmış ve suya dayanıklı ayakkabılar, kaymayı önleyici çoraplar, trekking direkleri, su geçirmez ceket ve katlanabilir yağmurluk, küçük sırt çantası veya hidrasyon çantasıdır.

KEŞFET
Part Image

KOMBİNİNİ TAMAMLA!

Koşuda ihtiyacın olan ekipmanları keşfet ve performansını artır! İhtiyacın olan her şey için alışverişe başla ve yarışa tam donanımlı bir şekilde hazırlan!

KEŞFET
Part Image